Taistelunäytös keräsi tuhansia katsojia

Puolustusvoimien taistelunäytös houkutteli Porin Kirjurinluodolle SuomiAreenalla tuhansia katsojia. Mukana näytöksessä oli panssarivaunuja, jalkaväkeä ja tehosteena pyrotekniikkaa.

Puolustusvoimat 100 -taistelunäytöskiertue sai komean alkupamauksen SuomiAreena-viikon puolivälissä Porin Kirjurinluodolla. Jääkärit juoksivat ja panssarit vyöryivät, kun puolustusvoimien taistelutoiminnan arki tuotiin metsästä näytille ihmisten eteen. Toista tuhatta katsojaa innostuivat näytöksen jälkeen kyselemään varusmiehiltä nykypäivän koulutuksesta ja kalustosta.

Lääkintämies antoi haavoittuneelle taisteluensiapua, jossa ensin tarkastetaan henkeä uhkaavat verenvuodot, ilmatiet, hengittäminen ja verenkierto.

Perheen pienimmille oli osa ottanut kotoa mukaan myös omia kuppikuulosuojaimia, sillä paukkeen voimakkuudesta varoiteltiin etukäteen. Ilmeet olivat kuitenkin haltioituneita, ja helteessä urheasti suoriutuneiden taistelijoiden jälki vakuutti kokeneemmatkin reserviläiset.

Paahtava helle ei haitannut, kun väkeä ympäri Suomen kokoontui seuraamaan näytöstä Kirjurinluodolle.

Myös Ruotuväen erikoisnumerot tekivät kauppansa hybridilaitteina – viuhkoina ja viihdykkeenä jonottamisen ajaksi. Monet katsojat kertoivat kiinnostuneensa tilaisuudesta nähtyään trailerivideon puolustusvoimien YouTube-kanavalla. Combat Cameran tuottama videomateriaali täydensi paikan päällä nähtyä kalustoa, ja toi tarinaan lisää elementtejä.

Näytöksen tulenkuvaus tehtiin tyylikkäällä pyrotekniikalla. Tehosteena käytettiin myös erilaisia savupanoksia.

Kiertue jatkuu Joensuussa, Oulussa, Turussa ja Lahdessa syksyn kuluessa. Lisätietoja löytyy osoitteesta puolustusvoimat.fi/sata

 

Näköislehdet