Antti Virtanen

Pääesikunnan varusmiesgraafiko Aki Kinnusen mielestä mieleisintä graafikon tehtävissä on tehtävien itsenäinen luonne.

Mies mainoksen takana

Konsta Leikas

Laskuvarjojääkäriksi alun perin hakenut Pääesikunnan Mediatuotantotiimissä työskentelevä varusmiesgraafikko Aki Kinnunen on päässyt tekemään produktioita, jotka näkyvät kymmenille tuhansille ihmisille joka päivä.

Kaartinjääkäri Aki Kinnunen / Kaartin jääkärirykmentti / Graafikko / TJ 15

Olin kuullut ennen intin alkamista, että armeijassa huudetaan paljon eikä minun tarvitse ajatella omilla aivoillani. Ajattelin myös puolustusvoimien huolehtivan kaikista tarpeistani. Peruskoulutuskaudella koin että tämä piti jokseenkin paikkansa. Oli ihan mukava chillata henkisesti.

P-kauden vietin Santahaminan viestikomppaniassa. Meidän tuvassa oli todella rentoa porukkaa. Tulin viimeisenä tupaamme ja löysin saman tien hyviä tyyppejä ympäriltäni. Alikersanttimme oli kaverillinen, vaikka omasikin auktoriteettiä.

Hain alun perin laskuvarjojääkäriksi. Halusin haastaa itseäni henkisesti ja laittaa itseni kuseen jonnekkin mahdollisimman pahaan paikkaan. Treenasin kokeita varten todella paljon, jos olisin uinut sekunnin nopeammin olisin nyt laskuvarjojääkäri. Se jäi harmittamaan. Minun varasuunnitelmani oli hakea graafikoksi, sillä olin opiskellut kolme vuotta alan tehtäviä.

Peruspalveluspaikat eivät kiinnostaneet minua kovin paljoa, koska halusin tehdä jotain erityistä. Näissä hommissa olen päässyt tekemään eri tavalla haastavia juttuja. Usein pitää miettiä pää puhki sisältöjä suunnitellessa. Olen päässyt tekemään erityistehtäväkampanjaa, jonka julisteita on ympäri Suomea eri varuskunnissa. Se oli siistiä toteuttaa. Isot projektit tuovat totta kai välillä paineita. Kun julkaisu näkyy 50 000 ihmiselle sosiaalisessa mediassa, tulee sen mukana suuret vastuut.

Hain erityistehtävissä Pääesikunnan Mediatuotantotiimiin varusmiesgraafikon tehtäviin.
Mediatuotantotiimissä on paljon kulttuuri- ja viestintäalan ihmisiä. Täällä on tosi mielekästä työskennellä, kun on samanhenkisten ihmisten kanssa. Motivoitunutta porukkaa löytyy, sillä tänne pitää hakea erikseen ja osata oman alan hommat. Kuulen Ruotuväen toimittajien kautta muissa varuskunnissa tapahtuvista asioista, niin saamme paremman kokonaiskuvan puolustusvoimista. Yllätyin siitä kuinka paljon olen päässyt tekemään itsenäisesti. Teemme omatoimisesti melkein kaikki tehtävämme ja tätä kautta olemme saaneet esimiestemme luottamuksen.