Maanpuolustuskorkeakoulu

Tärkeimmäksi henkilökohtaiseksi tavoitteekseen Jari Kallio kertoo pyrkimyksen vastata jäsenistön hänelle osoittamaan luottamukseen.

Jari Kallio valittiin Kadettikunta ry:n puheenjohtajaksi

Joona Aaltonen

Kadettikunta ry valitsi syyskokouksessaan uudeksi puheenjohtajakseen Maanpuolustuskorkeakoulun rehtorina toimivan kenraalimajuri Jari Kallion.

Kadettikunta ry on yhdistys, jonka tarkoituksena on vahvistaa kadettiupseerien yhtenäisyyttä, veljeyttä ja asemaa. Tavoitteisiin kuuluu myös edistää yleistä maanpuolustustietoisuutta ja maanpuoustustahtoa. Viime lauantaina, 27.10.2018, Kadettikunnan jäsenistö valitsi syyskokouksessaan Kruunuhaassa puheenjohtajakseen seuraavalle kaudelle kenraalimajuri Jari Kallion. Kallio toimii Maanpuolustuskorkeakoulun rehtorina.

Heti kadettikoulun aloitettuaan vuonna 1981 Kadettikuntaan liittynyt Kallio on aikaisemmin osallistunut aktiivisesti järjestön toimintaan ja vuosikymmenen alussa toiminut kolmen vuoden ajan sen hallituksessa.

– On kunnia saada tulla kutsutuksi tämän kadettikoulun käyneiden kadettiupseerien maanpuolustusaatteellisen veljesyhdistyksen puheenjohtajaksi, kiitteli Kallio nöyränä valintansa jälkeen.

Vaikka puheenjohtaja Kadettikunnalla vaihtuukin, ei radikaaleja muutoksia toimintaan ole luvassa.

– Ensin kannattaa oppia tehtävät ja lähteä nöyränä liikkeelle. Vasta sen jälkeen ryhdytään sitten katsomaan, että onko mitään säädettävää, kuvailee Kallio aikeitaan jatkaa edeltäjiensä viitoittamalla tiellä.

Vuonna 1921 perustettu Kadettikunta viettää ensi vuonna Itsenäisen Suomen kadettikoulutus 100 vuotta -teemavuottaan. Tammikuussa 1919 alkanutta itsenäisen Suomen ensimmäistä kadettikurssia juhlistava teemavuosi pitää sisällään erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia aiheensa tiimoilta muun muassa Senaatintorilla ja Säätytalolla. Teemavuoden tapahtumien lisäksi tulevana vuonna pidetään tärkeänä verkkopalveluiden ja tietopankkien ylläpidon jatkamista, sekä monipuolisten seminaaritilaisuuksien järjestämistä.