Kiitos, lomakkeen lähetys onnistui!

 

Lue viimeisiä artikkeleja tai palaa etusivulle.

 

Kuvassa Ture Laiti

Oispa aamuja enemmän…

Saapumiserän 1/21 viimeisetkin edustajat ovat nyt palveluksensa loppusuoralla. Viimeisiä aamuja odotellessa on hyvä hetki katsoa, mitä on jäänyt käteen.
Ulkoministeri Pekka Haavisto istuu työhuoneessaan.

Haavisto kaipaa ymmärrystä konfliktien taustatekijöistä

Ulkoministeri Pekka Haavisto kaipaa tuntumaa konfliktien taustatekijöihin ennen lähtöä kriisinhallintaoperaatioihin. Esimerkiksi Malissa suomalaisilla on edessä poliittisen islamin lisäksi muita, alueiden kehityksestä jälkeen jäämiseen liittyviä syitä, joita pitäisi ymmärtää.
Varusmies aseen kanssa ulkona.

Taivaallinen sotilas

Aliupseerioppilas Keinänen ei halunnut tavalliseen varusmiespalvelukseen, joten hän päätti hakea laskuvarjojääkäriksi. Koulutus on vauhdin ja adrenaliinin täyteinen seikkailu, josta selviydytään sekä ryhmänä että johtajana.
Muusikko J. Karjalainen hymyilevänä.

Missä ovat Kaivarin kolme cowboyta?

Yhdistämällä suomen kielen ja afroamerikkalaisen rytmimusiikin ajattomat ainekset Jukka Karjalainen on luonut suomalaisten suuhun sopivaa musiikkia, jota kuunnellaan ja sovitetaan edelleen.
Varusmiehiä metrossa.

Korona-exitissä ensimmäiseksi luovutaan maskeista

Puolustusvoimissa koronarajoitusten purkaminen alkaa marraskuun alussa, jolloin aiotaan luopua kasvomaskien käytöstä. Normaaliin palataan asteittain helmikuun puoliväliin mennessä.
Suomalainen sotilas pimeänäkölaitteen kanssa taisteluvarustuksessa.

Yhteistä arsenaalia keräämään

Ruotsi on rakentamassa maavoimiaan uudelleen ja tarvitsee uusia käsiaseita. Yhteisen käsiaseperheen kehittäminen Suomen kanssa voi hyödyttää molempia osapuolia.
Kuvassa varusmies ulkona M05-varusteissa.

Kunnialla loppuun asti

Tykkimies Pepe Strömmer suorittaa palvelustaan pilke silmäkulmassa ja löytää kääntöpuolen myös haastavissa tilanteissa.
Kuvassa sotilaita ja sotilaskalustoa Senaatintorilla Puolustusvoimien 45-vuotisparaatissa.

Pääkaupunkiseudun salaiset puolustussuunnitelmat: sotilaspartioita Senaatintorille

Maihinnousua ja maahanlaskua, sisäistä levottomuutta sekä massiivisia pommituksia – näihin uhkiin Puolustusvoimat valmistautui helsinkiläisten tietämättä kylmän sodan aikana.
Kuvassa kenraaliluutnantti Petri Hulkko

Maavoimien komentaja: palvelukseen jatkossa myös heikommassa kunnossa

Puolustusvoimat uudistaa palveluskuntoisuusluokitustaan, ja tulevaisuudessa myös matalamman fyysisen suorituskyvyn omaavat voivat suorittaa asepalveluksen.
Grafiikka, jossa on ajoneuvoja ja taustalla sähkölinja.

Tulevat kriisit edellyttävät aukotonta johtamista ja huoltovarmuutta

Kouvolan turvallisuustapahtuman ”Pandemian jälkeinen Suomi” -webinaari järjestettiin 14. lokakuuta. Asiantuntijat ja poliitikot painottivat varhaisen varautumisen merkitystä ja kriisitilanteiden ennakoimista.
Kuvassa alikersantti Eino Rissanen

Onko Puolustusvoimien hiussäännöissä tolkkua?

Miesten ja naisten eriävät ohjeet hiusten pituudesta eivät seiso vankalla pohjalla, vaan perustuvat paljolti kulttuurisiin käsityksiin sukupuolista.
Kuvassa tupaan piiloutuneet varusmiehet.

Sissisipaa, tupakranaattia ja laulusipaa – tunnetko jo seuraavat sipat?

"No niin, pidetäänpäs tänään vähän erilainen sipa." Ruotuväki selvitti kuusi erilaista tavallisesta siivouksesta poikkeavaa hauskaa sipaa eli siivouspalvelusta.
Kuvituskuvaa internetiin kytkettävistä älylaitteista.

Kyberensiaputaidotko hanskassa?

Kun ajatellaan kokonaisturvallisuutta, ei tietoverkkojen maailmaa voida unohtaa. Asiantuntija antaa vinkit kyberturvallisempaan arkeen Euroopan kyberturvallisuuskuukauden kunniaksi.
Kuvassa varusmiehille myönnettyjä tunnuksia.

Hylsy, risti vai stipendi?

Puolustusvoimissa palkitaan vuosittain monia ansioituneita varusmiehiä. Tunnustuksia jakavat monet tahot ja ne voivat olla hyvinkin erilaisia.
Kuvassa Lotta Svärd 100 -juhlagaala Wanhassa Satamassa.

Lottien harmaa rintama on pitänyt jo sata vuotta

Perjantaina 8. lokakuuta juhlistettiin sadan vuoden täyttymistä Lotta Svärd -järjestön perustamisesta. Juhlaohjelmaan sisältyi aikaansa edellä kulkeneiden lottien ja heidän perintönsä esittelyä sekä puolustusvoimain komentajan puhe.
Kuvassa ulkopoliittisen instituutin seminaarin puhujat.

Robert Schumanin säätiön puheenjohtaja: Uskottava geopoliittinen visio tarvitsee yhteisen puolustuspoliittisen linjan

Ulkopoliittisen instituutin taloutta ja turvallisuutta käsittelevässä keskustelutilaisuudessa arvioitiin EU:n roolia geopoliittisella näyttämöllä ja enteiltiin Ranskan tulevaa EU:n neuvoston puheenjohtajakautta.
Itsetutkiskelua

Itsetutkiskelua

Roomalaisen filosofikeisarin ajatukset tarjoavat arvokkaita näkökulmia jokapäiväiseen elämään sekä kannustavat hyödyntämään varusmiesaikaa henkilökohtaiseen kehittymiseen.
Kuvassa kaksi ruotsalaista Gripen-hävittäjää.

Gripen- ja Hornet-hävittäjät repivät taivasta Ruska 21 -harjoituksissa

Ilmavoimien Ruska 21 -harjoitus alkoi maanantaina. Satakunnan lennosto on yhdessä Karjalan lennoston kanssa toinen harjoituksen painopisteistä. Tukikohtaan on kerääntynyt harjoituksiin reserviläisten lisäksi myös vieraita Ruotsin ilmavoimista.
Kuvassa sotavainajien muiston vaalimisyhdistyksen puheenjohtaja Pertti Suominen laskee seppeleen sankarivainajien haudalle.

Kolme rajan taakse jäänyttä sankarivainajaa saivat ikuisen levon kotimaillaan

Kenttäpiispa siunasi haudan lepoon kolme tunnistettua sankarivainajaa juhlallisissa hautajaisissa sunnuntaina Lappeenrannassa.
Kuvassa johtamisjärjestelmäaliupseerioppilas Helka Hypén.

Kielikylpyyn johtajakoulutukseen

Tuoreelle johtamisjärjestelmäaliupseerioppilaalle Helka Hypénille johtajakoulutukseen hakeminen oli alusta alkaen itsestään selvää. Muutto toiseen joukko-osastoon on ollut ilahduttava haaste.