Kiitos, lomakkeen lähetys onnistui!

 

Lue viimeisiä artikkeleja tai palaa etusivulle.

 

Kuvassa Hornet-hävittäjä

Baana 22 -harjoituksessa lentäjiä ja Ilmavoimien tukevia osia koulutetaan tilanteeseen, jossa varsinaisten kiitoteiden toiminta on estynyt.

Baana 22 -harjoituksessa lentäjiä ja Ilmavoimien tukevia osia koulutetaan tilanteeseen, jossa varsinaisten kiitoteiden toiminta on estynyt.
Kuvassa kaartinjääkäri Santeri Saarinen

Pakki, pussi ja lusikkahaarukka

Kun Eurooppa Venäjän suurhyökkäyksen vauhdittamana kulkee kohti vihreää siirtymää, katseet ovat kääntyneet tapoihin säästää varoja ja resursseja, aina yksittäisistä kansalaisista suuriin yhtiöihin ja valtioihin. Jos huolimattomasta energian tuhlauksesta johtuva, “jossakin tulevaisuudessa” häämöttävä ilmastonmuutos ei ole riittänyt kääntämään kurssia, uuden rautaesiripun laskeutuminen kyllä on. Venäjän ei itse tarvitse sulkea idän kaasuhanoja, Eurooppa tekee sen itse. 
Kuvassa panelistit lavalla

Kolmoiskriisissä korostuu yhteisöllisyyden merkitys

Koronan, Ukrainan sodan ja energiakriisin kolmiossa korostuu yhteisöllisyyden merkitys, arvioitiin Turussa Suomi puhuu -kiertueen paneelikeskustelussa.
Kuvassa reserviläisiä ja panssarivaunu

Hämeen Ilveksessä vapaaehtoiset pönkittivät Puolustusvoimia

MPK:n Hämeen Ilves 2022 -harjoitus keräsi yhteen noin 450 reserviläistä ja vapaaehtoista kehittämään taitojaan. Panssariprikaatissa järjestetty harjoitusviikonloppu tukee ratkaisevasti Puolustusvoimien koulutustarvetta.
Miinantorjunta-alus Céphée Turun satamassa.

Ranskalainen miinantorjunta-alus visiitillä Turussa

Ranskan merivoimat syvensi ystävyyttään suomalaisten kanssa Itämerellä.
Kuvassa kaartinjääkäri Lauri Höyssä

Isiemme jalanjäljissä

Nyky-yhteiskunnassa korostuvat usein yksilöiden väliset erot. Palveluksessa ne voi onneksi kuitenkin unohtaa.
Alikersantti Joonas Paiho helikopterin vieressä

Apumekaanikko, joka tuntee helikopterit ja Hornetit

Alikersantti Joonas Paiho auttaa apumekaanikkona Rajavartiolaitoksen vartiolentolaivueen kaluston huollossa ja korjauksissa. Ilmailusta kiinnostuneelle alikersantille palvelus ilmavoimissa ja Rajavartiolaitoksen vartiolentolaivueessa on ollut mielekästä.
Lehden kansien kuvia

Ruotuväki tavoittaa vuodessa 192 000 lukijaa

Puolustusvoimien uutislehti, tänä vuonna 60 vuotta täyttävä Ruotuväki tavoittaa vuodessa 192 000 lukijaa. Tämä käy ilmi 23. syyskuuta julkaistuista Kansallisen Mediatutkimuksen (KMT) tuoreista luvuista.
Käynnissä viestisuunnistus

Suomalaiset ylivoimaisia sotilassuunnistuksen Pohjoismaiden mestaruuskilpailussa

Pääesikunnan koulutusosasto järjesti suunnistuksen avoimet Sotilas-PM kilpailut Etelä-Karjalassa 19.–21. syyskuuta. Mestaruuskisoihin osallistui suunnistajia niin Suomesta, Ruotsista, Tanskasta kuin Latviasta. Suomi menestyi kisoissa mainiosti.
Kenraali Kivinen puhuu

Kenraali Kivinen: Suomi hyötyy Natosta jo nyt

Puolustusvoimain komentaja, kenraali Timo Kivinen ja puolustusministeri Antti Kaikkonen muistuttivat kurssin avajaispuheissa, että Suomen puolustuksen suunta jatkuu vakaana myös epävarmassa maailmassa
Kuvassa NATOn vieraat Suomessa.

Suomea valmistellaan Natoon kiihtyvällä tahdilla

Naton suorituskykyjen kehittämisestä, koulutuksesta ja muutoksesta vastaavan esikunnan komentajan vierailu Suomessa sysäsi Suomen Nato-yhteensopivuutta eteenpäin.
Kuvassa TIETO22 esitys

Laajassa TIETO22-harjoituksessa yritykset valmistautuvat kyberhyökkäykseen

Helmikuussa käynnistynyt TIETO22-harjoitus huipentuu 20.– 22. syyskuuta järjestettävään roolipeliin, jossa yritykset ja viranomaiset harjoittelevat yhteistuumin toimintaa kuvitteellisessa finanssimaailmaan kohdistuvassa häiriötilanteessa.
Kuvassa kadetti Kössö

Kadetit aloittivat lukuvuotensa

Maanpuolustuskorkeakoulu avasi lukuvuotensa virallisesti, mutta vanhat opiskelijat ovat jo taktiikan opintojen kimpussa.
Pataljoonan komentaja ottaa vastaan paraatin.

Kaartin pataljoonan perinnepäivä kunnioittaa 210-vuotiasta historiaa

Kaartin pataljoonan perinnepäivää juhlistettiiin Kaartin jääkärirykmentissä Santahaminassa ja Vanhan Kaartin hautausmaalla Ruoholahdessa 16. syyskuuta. Juhlapäivä alkoi aamulla Suomen Kaartin muistomerkillä, jossa pataljoonan komentaja seurueineen laski seppeleen kunnioittamaan muistomerkkiä.
Kuvassa kaartinjääkäri Anton Hietsilta

Miksi intti on elämän parasta aikaa?

Viime viikolla järjestetyissä sukujuhlissa omat sukulaiseni jaksoivat kertoilla minulle tuntikaupalla tarinoita omasta ajastaan varusmiespalveluksessa, siihen maailmanaikaan vielä ”armeijan harmaissa”.
Linnoitetta rakennetaan

Suojaa ja yhteistoimintaa rakentamassa

Marraskuun loppuun ulottuvissa valmiusrakennusharjoituksissa tutkitaan, testataan ja kehitetään linnoittamista ympäri maan
Kenraaliluutnantti Välimäki ja kenraali Williams kättelevät

Yhdysvaltalainen neljän tähden kenraali vieraili Suomessa

Yhdysvaltain Euroopan ja Afrikan maavoimajoukkojen komentaja, kenraali Darryl Williams vieraili Suomessa 14. syyskuuta.
Suomalainen ja ruotsalainen sotilas yhteisharjoituksessa

Ulkopoliittinen instituutti julkaisi pohjoismaista yhteistyötä käsittelevän raportin

Ulkopoliittisen instituutin uudessa tutkimuksessa tarkastellaan pohjoismaisen yhteistyön merkitystä kriiseihin varauduttaessa ja huoltovarmuutta turvatessa.
Kuvassa kotiutuvia varusmiehiä

Ohi on! – Yhdeksän kuukauden taistelijat kotiutuvat

Saapumiserän 1/22 yhdeksään kuukauteen varusmiespalveluksensa suorittaneet taistelijat kotiutuvat keskiviikkona 14. syyskuuta. Reserviin marssii yhteensä 1303 varusmiestä, joihin lukeutuu muun muassa sotilaspoliiseja sekä lääkintä- ja viestintävarusmiehiä.
Kuvassa Nato-sotilas

Valtioneuvoston tulevaisuuskatsaus linjaa puolustuksen suuntaa kiristyneessä turvallisuusympäristössä

Puolustuskyvyn vahvistaminen, sekä tulevan Nato-jäsenyyden tuomat muutokset määrittävät puolustushallinnon toimintaa ainakin vuosikymmenen puoliväliin saakka, selviää Valtioneuvoston tulevaisuuskatsauksesta