Kiitos, lomakkeen lähetys onnistui!

 

Lue viimeisiä artikkeleja tai palaa etusivulle.

 

Ei salapoliisityötä ennen palvelusta

Ei salapoliisityötä ennen palvelusta

Älä usko kaikkea kuulemaasi. Varusmiespalveluksessa tulet tuskin hiihtämään kesäkuussa karhuja karkuun lumista metsikköä pitkin. Selkääsi ei myöskään lyödä sadan kilon suuruista telamiinaa, etkä tule toimimaan tykinkuulana.
Kuvassa prikaatikenraalit Antti Lehtisalo ja Pertti Laatikainen.

Maanpuolustuskoulutus MPK:n toiminnanjohtaja vaihtuu

MPK:n uusi toiminnanjohtaja on valittu viiden vuoden määräaikaiseen tehtävään. Prikaatikenraali (evp) Pertti Laatikaisen tilalle siirtyvä prikaatikenraali Antti Lehtisalo sanoo odottavansa uutta työtehtäväänsä kovalla innolla.
Kuvassa prikaatikenraali Mika Kalliomaa.

Maanpuolustuskorkeakoulun uudella rehtorilla alkoi sadan päivän ajatustyö

MPKK:n rehtoriksi siirtynyt Mika Kalliomaa kertoo, että aiempi työtehtävä Porin prikaatin komentajana antoi hyvän pohjan nykyiseen tehtävään. Rehtorina hän uskoo vakaaseen linjaan.
Kuvassa virtuaalinäyttelyn ajoneuvoja.

Sata vuotta puolustusta nyt näytölläsi

Sotamuseon näyttelystä voi nyt nauttia virtuaalimuodossa älylaitteilla.
Kuvassa matruusi Hoffström.

"Kaikki, mitä ei osaa, opetetaan ja koulutetaan"

Laivakokki, matruusi Jani Hoffström on intissä saanut kokea muun muassa Turun ulkosaariston maisemat ja yhteistyön kadettien kanssa. Ruoanlaittotaidot olivat palveluksen alkaessa olemattomat, mutta intti on opettanut paljon.
Kuvassa varusmiehet lastaamassa merimiinoja alukseen.

Merten kauhu

Suomen aluevesillä on paljon saaria, ja merialueet ovat suhteellisen matalia. Kumpikin näistä ominaisuuksista ovat miinoittamiselle edullisia. Merivoimissa varusmies pääsee tutustumaan merimiinoittamisen ihmeelliseen maailmaan.
Kuvassa kaksi henkilöä vanhoissa sotilaspuvuissa ratsailla.

Tuusulassa paljastettiin varuskunnan muistomerkki

Vanha varuskunta vetäytyi Tuusulasta pois, mutta kasarmialuetta ei jätetty pölyttymään. Tuusulalaiset antavat sotilasperinteiden näkyä paikkakunnallaan.
Ilman ystäviä tätä ei jaksaisi

Ilman ystäviä tätä ei jaksaisi

Tässä vaiheessa palvelusta voin jo sanoa, mikä on ollut parasta intissä: ystävät.
Kuvassa varusmies rautatieasemalla.

Pandemia-ajan pitkät palvelusputket jäävät historiaan

Varusmiesten korona-ajan poikkeuksellisen pitkistä palvelusputkista luovutaan, kun pandemiatilanne sen sallii – toivottavasti mahdollisimman pian.
Kuvassa varusmies sotilaskodin kassalla.

Sotilaskodin valikoima on vain muutaman klikkauksen päässä

Niinisalon ja Säkylän Sotilaskodit avasivat heinäkuun alussa viralliset verkkokaupat, joista varuskunnissa palvelustaan suorittavat varusmiehet voivat tehdä ostoksia.
Kuvassa alikersantti Riihimäki.

Vaunujen viehätyksissä

Kuukaudenkin kiinniolot jaksaa, kun tehtävät ovat mieluisia ja porukka mahtava, kertoo alikersantti Aleksi Riihimäki.
Kuvassa SuomiAreenan keskustelijoita tietokoneen näytöllä.

Varusmiesliitto kehittäisi kutsuntoja ja siviilipalvelusta

Maanpuolustusvelvollisuuden tulevaisuudesta puhuttaessa SuomiAreenassa esiin nousivat kutsuntojen ja siviilipalveluksen kehittäminen sekä turvallisuustietouden lisääminen koulutuksessa.
Minussa on ongelma, jokin virhe ohjelmoinnissa

Minussa on ongelma, jokin virhe ohjelmoinnissa

Minun DNA-koodini ei ole virheetön. Koodaajalta on jäänyt näkemättä koodinpätkässä oleva virhe, jonka takia kärsin keskivaikeasta lukivaikeudesta. Virhe on räikeä, mutta en anna sen pilata elämääni tai vaikuttaa tekemiseeni.
Operaatiopäällikkö Välimäki: On varauduttava entistä monimuotoisempiin uhkiin

Operaatiopäällikkö Välimäki: On varauduttava entistä monimuotoisempiin uhkiin

Puolustusvoimien operaatiopäällikön, kenraalimajuri Pasi Välimäen mukaan Suomessakin on varauduttava perinteisten sotilaallisten uhkien lisäksi entistä monimuotoisempiin uhkiin. Välimäki sanoi torstaina 15. heinäkuuta SuomiAreenan keskustelussa MTV3:lla, että turvallisuusympäristön kehitys on vaikeasti ennakoitavissa.
Kuva areenasta.

Kutsuntojen ulottaminen koko ikäluokalle herätti selvää mielenkiintoa SuomiAreenassa

Lokakuussa parlamentaarinen asevelvollisuuskomitea julkaisee odotetun mietintönsä siitä, mihin suuntaan asevelvollisuutta pitäisi Suomessa kehittää.
Kuvassa monni.

Ensimmäinen viikko takana ja vielä muutaman edessä

Viime viikolla Kaartin jääkärirykmentissä varusmiespalveluksensa aloittanut Ossi Pasanen on pärjännyt hyvin, vaikka kuri on ollut kovaa. Tällä hetkellä häntä vetävät puoleensa tiedustelijan tehtävät.
Kuvassa alikersantti Eino Rissanen.

Kun taistelutaika tapahtuu

Kuuden kaverin ja kymmenen kilon telamiinan kanssa eteen päin taivaltaessa ei välttämättä vielä huomaa, mikä vaikutus yhdessä koettujen haasteiden voittamisella on.
Kuvassa varusmies varaa lippua.

Asevelvollisten jatkossa mahdollista varata istumapaikka junasta

Puolustusvoimat uudisti VR:n kanssa asevelvollisten junamatkustamisen paikanvarauksen. Varusmiehet voivat nyt ostaa omalla kustannuksellaan matkustusmukavuutta ja paikanvaraus laajenee koskemaan kaikkia asevelvollisia.
Kuvassa näkymiä laivan kannelta.

Merivoimien uudet valmiusyksiköt aloittavat toimintansa

Merivoimat juhlivat huomenna 103. vuosipäiväänsä. Tuoreilla valmiusyksiköillä halutaan parantaa valmiutta vastata nopeisiin turvallisuusympäristössä tapahtuviin muutoksiin.
Varusmiehiä Kaartin jääkärirykmentissä.

Loppukyselyissä myönteisiä tuloksia

Koronakriisi mullisti Puolustusvoimien arkea, mutta kaikesta huolimatta kotiutuneiden varusmiesten kyselyistä selviää, että sotilaskoulutukseen ollaan varsin tyytyväisiä.