Kiitos, lomakkeen lähetys onnistui!

 

Lue viimeisiä artikkeleja tai palaa etusivulle.

 

Ankkurit ylös

Ankkurit ylös

Miinalaiva Hämeenmaa lähti eilen vuotuiselle Merisotakoulun koulutuspurjehdukselle. Tiedossa on intensiivistä harjoittelua noin kuuden viikon ajan.
Kuva sotilaasta taisteluharjoituksessa.

MPK:n valtionapu on toistaiseksi keskeytetty

Puolustusministeriö päätti väliaikaisena turvaamistoimena keskeyttää valtioavustusten maksamisen MPK:lle. MPK kokee päätöksen epäoikeudenmukaisena. Lisäksi päätöksen pelätään vaikuttavan merkittävästi reservin koulutusmahdollisuuksiin.
Kuva korpraali Saku Halosesta

Intti golfaten läpi

Urheilukoulussa aliupseerikurssia suorittava korpraali Saku Halonen on kiitollinen siitä, kuinka intissä lajiharjoittelu ja sotilaskoulutus tukevat toisiaan.
Taide ja varusmiespalvelus

Taide ja varusmiespalvelus

Arvoitus: ”Lähelläni on mukava olla, olen kaunis ja vaikutan tärkeältä, muttet ole varma mitä teen tai merkitsen sinulle... etenkään varusmiespalveluksessa. Mikä olen?”
Tiedustelua verkossa

Ensimmäinen sotilastiedustelun katsaus näki päivänvalon

Sotilastiedustelulaki edellyttää, että yleisistä periaatteista ja toimintatavoista kerrotaan julkisesti. Puolustusvoimat julkaisi 6. toukokuuta historiallisen raportin sotilastiedustelusta.
Kuvassa Hornet-hävittäjä

Suomi sai lopulliset tarjoukset uusista hävittäjistä

Viiden hävittäjävalmistajan jättämät tarjoukset arvioidaan ja päätös hankinnasta tehdään tämän vuoden lopulla.
Kuvassa Riku Rintala

Vaativia tehtäviä ja mieleenpainuvia kokemuksia

Tiedustelulinjan oppilaskorpraali Riku Rintala kertoo, että metsässä on oltu aliupseerikurssin aikana paljon. Haastavista olosuhteista sään armoilla on kuitenkin selvitty hyvällä huumorilla.
Vihaan aamuja

Vihaan aamuja

Varusmiespalvelus pitää sisällään aamuja. Aamuja "vihataan" ja ne toivotetaan tervetulleeksi vaihtelevalla menestyksellä. Aamut ovatkin pahin vihollisesi palveluksen aikana, sillä ne voivat voittaa sinut puolelleen.
Mies suorittamassa vauhditonta pituushyppyä.

Sotilaan fyysisen toimintakyvyn tutkimustoiminta yksiin kansiin

Uuden teoksen sisältö on tarkoitettu erityisesti sotilaan kuormittumisesta, toimintakyvystä ja sen kehittämisestä kiinnostuneille opiskelijoille, tutkijoille ja asiantuntijoille.
Kuvassa juhlalähetyksen nauhoituksesta kuva esiintyjistä.

Kansallisen veteraanipäivän juhlaa vietettiin Tampere-talolla

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö korosti tervehdyksessään syvää kiitollisuutta ja kunnioitusta veteraanisukupolven tekoja kohtaan.
Kuvassa Ruotsin laivaston aluksia.

Kohti sukellusveneentorjunnan kehittämistä

Ruotsin merivoimat järjesti vuosittaisen sukellusveneentorjuntaharjoituksen, johon osallistuttiin Suomesta kahden aluksen voimin. Merellä tapahtunut harjoitus pystyttiin järjestämään koronarajoitukset huomioiden.
Kuva veteraanipäivän juhlalähetyksestä.

Päivä veteraanien kunniaksi

Kansallista veteraanipäivää on vietetty vuosittain 27. huhtikuuta vuodesta 1987 alkaen. Tänä vuonna juhlatapahtuma järjestetään etänä Tampere-talolta teemanaan "Ihmisten välillä hyvä tahto".
Harri Gustafsberg poliisikoiran kanssa.

Erikoisjoukosta oppia mielenhallintaan ääritilanteista arkeen

Pitkän uran Karhu-ryhmässä tehnyt Harri Gustafsberg kohdistaa nykyään huomionsa ihmismielen tutkimiseen. Hengenvaarallisissa tilanteissa operoinut filosofian tohtori toivoo, että ihmiset oppisivat taiteilemaan pimeän puolensa kanssa.
Lehtisalo istuu pöydän ääressä haastateltavana kasvomaski päässä.

Lehtisalo siirtyy kehittämään vapaaehtoista maanpuolustusta

Vapaaehtoisen maanpuolustuksen uudistuksessa keskiössä on ollut reserviläinen, jolle tarjotaan nousujohteinen mahdollisuus etenemiseen sodan ajan joukon purkautuessa. Näin sanoo prikaatikenraali Antti Lehtisalo, joka siirtyy loppukesästä puolustusministeriöstä Maanpuolustuskoulutuksen MPK toiminnanjohtajaksi.
Kolumnin kirjoittaja.

Selvittyäsi kerran tiedät, että selviät jatkossakin

Monesti puhutaan siitä mitä intistä jää käteen – vai jääkö mitään. Ainakin yhden elämän parhaista opeista voit saada, jos uskallat ottaa vastaan erään tornareiden hurjimmista haasteista.
Lumipukuisia sotilailta kumpareen takana harjoituksissa.

Pääsotaharjoitus mittaa häiriönsietokyvyn merenpohjasta pilvien päälle

Puolustusvoimien pääsotaharjoituksen valmistelu on jo hyvässä vauhdissa, ja harjoitus kyetään toteuttamaan pandemiatilanteesta huolimatta. Vapaaehtoisen maanpuolustuksen tarkastaja uskoo, että ympäröivät poikkeusolot antavat samalla hyvän mahdollisuuden harjoitella häiriötilanteen varalta.
Kolme hävittäjää kirkkaalla taivaalla.

Ilmataistelun skenaarioita Itämeren yllä

Kolmesti vuodessa lennettävä Ramstein Alloy kokoaa yhteen Naton jäsen- ja kumppanimaita. Harjoituksessa harjaannutaan muun muassa ilmataistelussa erilaisia hävittäjätyyppejä vastaan.
Varusmies seisomassa muistomerkin vieressä.

"Kyllä täällä pojasta kasvaa mies"

Rajajääkäri Räsänen on ollut tyytyväinen niin intin muonitukseen kuin palvelustehtäviinsä tähystäjänä. Hänen vaativasta koulutuksestaan selviytyminen vaatii itsekuria.
Kuvassa Venäjän suurlähetystö.

Venäjän toiminta on muuttunut aggressiivisemmaksi

Venäjä kokee Naton joukkojen horjuttavan vakautta Pohjois-Euroopassa. Kalustoaan voimakkaasti modernisoinut Venäjä uhkailee simuloiduilla ydinaseiskuilla muita pohjoismaita.
Tänään on hyvä päivä

Tänään on hyvä päivä

Korona-ajan pitkillä “gineksillä” tulee jossain vaiheessa väistämättä ikävä sekä äitiä että omaa rauhaa. Se, antaako näiden asioiden vaikuttaa päivän fiilikseen, on täysin itsestä kiinni.