Susanna Takamaa

Reserviupseeriliiton uusi puheenjohtaja Aaro Mäkelä osallistui osana liittokokousviikonloppua lippulinnan reitin marssille.

Reserviupseeriliitolle valittiin uusi puheenjohtaja

Juho Alin

Peräti viisi ehdokasta kilpaili Suomen Reserviupseeriliiton puheenjohtajan paikasta.

Maanpuolustusjärjestöjen liittokokoustapahtuman merkittävimpiin henkilövalintoihin kuului Reserviupseeriliiton (RUL) uuden puheenjohtajan valinta. Puheenjohtajakisassa oli mukana jopa viisi ehdokasta, joista Mikko Halkilahden seuraajaksi tulevalle kolmelle puheenjohtajakaudelle valittiin Aaro Mäkelä.

– Arvostan todella paljon valintaani RUL:n puheenjohtajaksi. Pidän suuressa arvossa liiton tekemää maanpuolustustyötä, sekä sen kenttää ja jäsenistöä. Aiemmat liiton puheenjohtajat ja muut vastuuhenkilöt ovat tehneet hienoa työtä Reserviupseeriliiton kehittämiseksi, arvostan heitä sekä ystävinä että johtajina. On kunnia päästä jatkamaan liiton aiempien puheenjohtajien työtä tulevan vuoden alusta alkaen, Mäkelä iloitsee.

Uutena puheenjohtajana Mäkelä haluaa muun muassa kehittää ja uudistaa RUL:n omia toimintamalleja, sekä terävöittää liiton jäsenilleen tarjoamia palveluita ja niiden viesintää. Mäkelälle on tärkeää myös se, että Reserviupseeriliitto jatkaa keskeisenä toimijana vapaaehtoisten kouluttautumis- ja sijoittumismahdollisuuksien kehittämisessä niin sotilaallisten tehtävien, muiden kokonaisturvallisuutta tukevien tehtävien kuin johtamiskoulutuksen alueilla.

– Liiton noin 27 000 jäsenen näkemykset ja osaaminen ovat tuotavissa entistä laajemmin sekä liiton omaan työskentelyyn että laajempaan yhteiskunnalliseen keskusteluun, Mäkelä kommentoi.

Aaro Mäkelä, 36, on yliluutnantti reservissä ja koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri sekä luonnontieteiden kandidaatti. Hän työskentelee toimitusjohtajana ja osakasyrittäjänä ALM Partners Oy:ssä. Mäkelä on ollut Reserviupseeriliiton 1. varapuheenjohtaja vuodesta 2014 alkaen, sekä MPK:n hallituksen jäsen ja talousvaliokunnan puheenjohtaja vuodesta 2016 lähtien.

Reserviupseeriliiton liittokouksessa valittiin myös uusi liittovaltuusto sekä hyväksyttiin liiton toimintasuunnitelma vuosille 2020-2022. Mäkelän mukaan yksi RUL:n tärkeimmistä tavoitteista seuraavan kolmen vuoden aikana tulee olemaan liiton näkyvyyden ja viestinnän kehittäminen.

– Liitolla tulee olemaan vahva viestinnällinen ja toiminnallinen rooli muun muassa reserviupseerikoulutuksen 100-vuotisjuhlavuonna 2020 sekä RUL:n 90-vuotisjuhlavuonna 2021, Mäkelä sanoo.

Turussa 15-17. marraskuuta järjestetty liittokokousviikonloppu "Aurajoen varrella" pidettiin Reserviläisliiton, Suomen Reserviupseeriliiton, Maanpuolustusnaisten liiton, Maanpuolustuskiltojen liiton ja Reserviläisurheiluliiton yhteisenä kokoustapahtumana, joka houkutteli noin 500 osallistujaa ympäri Suomea.