Edvin Ingman

Alikersantit Valtteri Hakulinen ja Joona Lähdesmäki pitävät Niinisalon varuskuntaa mielekkäänä palveluspaikkana.

Niinisalon tomerat alikersantit

Konsta Leikas

Tiedustelualikersantti Joona Lähdesmäki ja samaisessa komppaniassa majaileva huoltoalikersantti Valtteri Hakulinen tietävät tiedustelukomppanian arjen kuviot.

Tiedustelualikersantti / Joona Lähdesmäki / Porin prikaati Niinisalo /  TJ 143

Tiedustelutehtävät ovat intin hienoimpia hommia. En hakenut ennakkokyselyssä tiedustelukomppaniaan. Tämä tuntuu kodilta nyt. En alun perin suunnitellut olevani vuotta armeijassa, mutta täällä sitä ollaan edelleen.

Parhaita kokemuksiani armeijassa ovat ystävyyssuhteet, joita olen luonut armeijan aikana. Minulla on ollut hyviä tupia ja tupakavereita. Sosiaalista porukkaa on joka tuvassa, jossa olen ollut.  Aliupseerikoulu oli hieno kokemus. Välillä AUK toki hermostutti, mutta se kuuluu asiaan.

Niinisalo on muihin varuskuntiin verrattuna pieni. Täällä ei ole montaa yksikköä eikä valinnanvaraa minne mennä. Minulle Niinisalo on ollut juuri sopivan pieni. Tiedustelukomppaniaan kannattaa hakea!

Iltavapailla luen, katson sarjoja, urheilen tai käyn sotkussa munkilla. Pääasiassa vain oleskelen. Siviilissä harrastin jääkiekkoa, mutta nykyään pelaan vain salibandya huvikseni.


Huoltoalikersantti / Valtteri Hakulinen / Porin prikaati Niinisalo / TJ 143

Kävin P-kauden Niinisalossa ja huoltopalvelu-AUK:n Säkylässä. Huoltopalvelu-AUK muistuttaa jääkärialiupseerikoulua. Tetsasimme paljon metsässä ja teimme välillä huoltopalvelua. Johtajilla on paljon teoriaa AUK:issa. Miehistölle opetimme toimintaa kenttäkeitinten ja täydennyskaluston kanssa.

Lähdin inttiin vuoden palvelusaika oletuksena. Halusin alunperin reserviupseerikouluun, mutta jäin pari pistettä paikasta. Pyrin vielä palveluksen jälkeen jälki-RUK:hon. Haluan haastaa itseäni joukkueenjohtajana. Ylennykset ovat myös hienoja. Kyllä 16 viikkoa menisi nopeasti, jos pääsisin sinne. Haastavimmat koettelemukseni ovat varmasti vielä tulossa. Pakkasessa poterossa istuminen ja makoilu ovat olleet legendaarisia kokemuksia. Ne jäivät mieleen.

Niinisalo on hyvä paikka palvella, jos asuu lähialueella. Säkylässä uimahalli nousee vapaa-ajan mahdollisuuksista ylivoimaiseksi ykköseksi. Siellä tuli käytyä paljon. Siviilissä rakentelen pienoismalleja ja uin paljon. Uinti on hyvää kuntourheilua armeijankin kannalta. Viihdyn myös metsässä.

Tulevaisuudessa olen miettinyt sotilasuraa. Se riippuu siitä, pääsenkö reserviupserikouluun vai en. Haluaisin jäädä vähintään vuodeksi sopimussotilaaksi.  Suosittelen tiedustelu- ja huolto-AUK:ia sekä RUK:ia kaikille alokkaille!