Aatu Heikkonen

Sunnuntaina koittava isänpäivä on tykkimies Jari Hyväriselle toinen laatuaan.

Kun varusmiesisä saapuu kotiin, voi lapsi istua sylissä kaksikin tuntia

Elias Hirvikoski

Asepalvelusta suorittavien joukosta löytyy myös varusmiehiä, joilla on lapsia. Sunnuntaina on varusmiesisille juhlapäivä. Ruotuväki toivottaa kaikille isille oikein hyvää isänpäivää!

Jari Hyvärinen / isä / tykkimies / Panssariprikaati / TJ 41

"Teen toisen ohjusilmatorjuntapatterin ilmantorjuntahallilla päivystyshommia ja laitan autoja kuntoon, että niillä voi lähteä metsäreissulle.

Minulla on yhden vuoden ja viiden kuukauden ikäinen lapsi. Välillä on aika hankalaa olla varusmiesisä, jos lapsi on esimerkiksi kipeänä. Se on raskasta ja siinä mene päivä vähän muita aiheita miettien kuin pitäisi.

Intti on vaikuttanut aika paljon perhe-elämään. Aina on vaikeaa sekä minulle, että lapselle kun lomien päätteeksi pitää suunnata kotoa kohti autoa ja kasarmia. Aina tulee itku, sekä minulta että lapselta. Lomia saa kyllä onneksi helpommin läpi, kun on lapsi.

Hyvä puoli Parolassa palvelemisessa on, että on lyhyt matka kotiin, niin tässä olisi aikaa käydä iltavapailla kotona pyörähtään. Siinä tosin olisi niin haikea fiilis lähteä kotoa heti tunnin jälkeen takaisin. Lapsi ei oikein tykkää, jos nopeasti vain käy. Perjantaina kun menen kotiin, niin lapsi voi istua sylissä jopa tunnin tai kaksi.

Sunnuntaina koittava isänpäivä on toinen isänä. Viime vuonna kävimme vanhempien luona syömässä ja tänä vuonna mennään samalla ohjelmalla."