Lilli Hatinen

Suojelumies Oskari Heinonen palvelee komennusmiehenä Porin prikaatissa Säkylän varuskunnassa.

Komennusmies nauttii polkupyörien korjaamisesta

Pasi Pouta

Taisteluvälinevarastolla komennusmies Oskari Heinonen on oppinut intissä elämään ja toimimaan erilaisten ihmisten ja ryhmän kanssa.

Suojelumies Oskari Heinonen / taisteluvaraston komennusmies / Porin prikaati / TJ 49

"Palvelen taisteluvälinevaraston komennusmiehenä. Tehtävään kuuluu pyörien ja aseiden huoltoa, tilausten valmistelua, palautuksia ja rikkinäisten tavaroiden vaihtoa ja korjausta. Kaikki lähtevä ja tuleva tavara tarkistetaan ja lasketaan.

Intin aikana olen saanut kavereita ja kasvanut. Olen oppinut elämään käskyn alla. Ihan hyvää harjoitusta työelämään. Työelämän kannalta hyödyllistä on myös se, että olen oppinut olemaan ja toimimaan erilaisten ihmisten ja ryhmän kanssa.

Ennen inttiä olin töissä maalitehtaalla tervavastaavana. Pakkasin ja tein venetervaa. Työpaikalla opin vähän olemaan aloillani, koska sielläkin meno oli määräilevää. Oli vaatimuksia ja aikamääreitä, ja niihin piti päästä. Kyllä siitä oli apua tänne tullessa. Intin jälkeen yritän varmaankin päästä takaisin maalitehtaalle tai veljeni työpaikalle Parocille, missä on kuulemma paikka vapaana.

Ehkä hauskin inttikokemukseni oli, kun olimme suunnistamassa. Menimme niin päin honkia, että tulimme puoli tuntia muita myöhässä. Esimies tuli sanomaan, että katsokaa vähän vapaa-ajalla sitä suunnistamista, ettei samalla lailla käy uudestaan.

Mukavinta intissä on pyörien korjaaminen. Varastolla on ihan mukavaa, se on sellaista kivaa ajanvietettä. Olen siviilissäkin korjannut pyöriä, se ei ole vaikeaa.

Paras opetus intissä on ollut, että kannattaa katsoa vähän, minkälaisten ihmisten kanssa on tekemisissä, niin tulee paremmin toimeen. Ei ihan heti rupea tuomaan itseään esiin, vaan katsoo, kuka kestää kuinka paljon mitäkin. Periaatteessa ujous alussa on ihan hyvä, ettei rupea heti revittelemään tuvassa. Sitten kun tutustuu, voi kaverustua enemmän ja alkaa heittelemään läppää."