Samuli Pöntinen

Kenraalimajuri Harri Ohra-ahon kirjoitus aloitti puolustusvoimien uuden blogisarjan.

Kenraalikunnan uusi blogisarja

Kirmo Liukko

Kenraalikunnan ja asiantuntijoiden yhdessä kirjoittama blogi käsittelee puolustusvoimiin ja puolustukseen liittyviä asioita kerran kuussa julkaistavissa kirjoituksissa.

Uudessa blogisarjassa kenraalikunnan jäsenistä ja asiantuntijoista koostuva joukko kirjoittajia julkaisee noin kerran kuukaudessa uuden blogikirjoituksen puolustusvoimien nettisivuilla. Kirjoittajien taustojen ansiosta tarjolla on harvinaisempi näkökulma puolustusvoimiin ja Suomen puolustukseen liittyviin aiheisiin.

Ensimmäisen kirjoitus on puolustusvoimien tiedustelupäällikön, kenraalimajuri Harri Ohra-ahon käsialaa. Ohra-ahon blogikirjoitus "Rule of algorithm?" käsittelee uutta tiedustelulakia ja informaatiovaikuttamista, sekä valaisee hänen omia ajatuksiaan aiheesta.

Ohra-aho ilmaisee blogissa pitävänsä tiedustelutoiminnan valvontaa tärkeänä.

– Tiedustelun näkökulmasta valvonta ei ole välttämätön paha, vaan keskeinen osa laadunvalvontaa ja kansalaisten oikeusturvan varmistamista. Siksi siihen tulee varata myös riittävät resurssit, Ohra-aho esittää blogissaan.

Yhtenä ratkaisuna sosiaalisessa mediassa tapahtuvaan informaatiovaikuttamiseen Ohra-aho ehdottaa sosiaalisen median palveluita tuottavien yritysten liiketoimintamalleihin puuttumista. Hänen näkemyksensä on, että kerätyn datan myynnin sääntelyyn tulee kiinnittää entistä enemmän huomiota.

Tiedustelupäällikkönä vuodesta 2013 toiminut Ohra-aho siirtyy keväällä reserviin, mutta jatkaa työskentelyä aiheen parissa puolustusministeriössä.

– Haluamme kertoa suomalaisille puolustustamme koskevista tärkeistä teemoista. Kenraalikunta koostuu oman alansa huippuasiantuntijoista, ja heillä on edellytykset avata meille kaikille monimutkaisiakin teemoja ymmärrettävällä tavalla, toteaa puolustusvoimien viestintäjohtaja, eversti Sami Nurmi blogin avautumisesta kertovassa tiedotteessa.

Blogisisältöä on puolustusvoimien nettisivuilla tarjolla enemmänkin, sillä maavoimien komentajalla, Kaartin jääkärirykmentillä ja kansainvälisellä kriisinhallinnalla on jokaisella omat bloginsa.

Puolustusvoimien blogiin pääset tästä linkistä.