Puolustusvoimat

Itsenäisyyspäivänä menehtyneen varusmiehen yksikössä palvelusta on kevennetty ja tehtäviä siirretty eteenpäin

Harjoituksessa menehtyneen varusmiehen yksikölle tarjotaan kriisiapua

Elias Hirvikoski

Kainuun prikaatissa palveleva varusmies menehtyi ajoneuvo-onnettomuudessa torstaina 6. joulukuuta varhain aamulla. Kriisituki sitä tarvitseville on aloitettu.

Rovajärvellä, Artic Shield 18 -harjoituksessa tehtiin itsenäisyyspäivänä ilmoitus onnettomuudesta kello 6.44. Varusmiehen kuljettama maastomönkijä kaatui liukkaassa rinteessä ja varusmies jäi sen alle. Mönkijässä ei ollut muita kyydissä. Puolustusvoimien pelastusyksikkö, ensihoitoyksiköitä ja lääkäri sekä siviiliambulanssi tulivat paikalle.

Kainuun prikaatin esikuntapäällikkö, everstiluutnantti Jarmo Keskinen kertoo kriisituen alkaneen heti onnettomuuden sattumisen jälkeen.

– Kriisituki aloitettiin heti tapahtuman jälkeen henkilöille, jotka olivat varusmiehen lähitovereina joukossa, Keskinen kommentoi.

Kainuun prikaatin, Jääkäriprikaatin ja Porin prikaatin yhteisen Artic Shield 18 -harjoituksen Keskinen kertoo jatkuvan. Menehtyneen varusmiehen yksikön osalta harjoitus on kevennetty ja kriisitukea on tarjolla.

– Menehtyneen varusmiehen yksikössä palvelusta on kevennetty ja tehtäviä siirretty eteenpäin. Hänen lähitoverinsa ovat kriisituen piirissä toipumassa, vedettynä harjoitusjoukoista pois. Myöhemmin katsomme kuinka palvelus jatkuu heidän osaltaan, Keskinen kertoo.

Artic Shield 18 -harjoitus jatkuu aina keskiviikolle 12. joulukuuta asti. Varusmiehen yksikkö jatkaa harjoitustehtäviä, mutta viivästetyssä aikataulussa.

– Menehtynyt varusmies oli suorittamassa tehtäväänsä ja tuntuu, että parhaiten kunnioitamme häntä harjoituksessa jatkamalla meille annettua tehtävää. Uskon palvelustovereiden kokevan asian myös näin, Keskinen toteaa.

– Tukea annetaan ja yksikkö saa aikaa hengähtää. Sitten jatkamme tehtäväämme. Uskon, että on kaikille parasta, että jatkamme sen työn tekemistä mihin meidät on käsketty, Keskinen lisää.

Keskinen pahoittelee tapahtumaa ja ottaa osaa menetyn varusmiehen lähimmäisten suruun.

– Tämä on todella valitettava onnettomuus. Syvimmät osanotot omaisille.