Puolustusvoimat

Tilaisuudesta on viestitty puolustusvoimien sosiaalisissa medioissa

Asiantuntijat vastaavat HX-hankkeeseen liittyviin kysymyksiin

Leevi Hormaluoma

Puolustusvoimat järjestää Q&A tilaisuuden Twitterissään HX-hankkeesta torstaina 12.12.

Puolustusvoimien Twitter-tilillä järjestetään kyselyhetki HX-hankkeesta. Kysymyksiin vastaamassa ovat puolustusministeriöstä strategisten hankkeiden ohjelmajohtaja Lauri Puranen, sekä ilmavoimien HX-hankejohtaja, eversti Juha-Pekka Keränen. Asiantuntijat vastailevat kysymyksiin torstaina 12.12. kello 14–16.

Seuraavan sukupolven hävittäjiä Suomeen tuova HX-hanke tulee ratkaisemaan ilmavoimien koko taistelukyvyn aina 2060-luvulle saakka. Tulevien hävittäjien suorituskyky kiinnostaa useita.

– HX on pitkä hanke. Vaikka Hornetin korvaajat kiinnostavat laajasti, moni ei välttämättä ole kyennyt seuraamaan kaikkea julkista keskustelua aiheesta. Nyt heillä on mahdollisuus kysyä asioista, jotka ovat jääneet epäselviksi, avaa Pääesikunnan viestintäosaston verkkoviestintäpäällikkö Ossian Hartig.

Tilaisuus ottaa askeleen kohti vuorovaikutteisempia puolustusvoimia. Sosiaalinen media tarjoaa alustan mahdollisimman laajan yleisön saavuttamiseksi.

– Turvallisuuspolitiikkaa aktiivisesti seuraavat ihmiset todennäköisesti ovat kysyjissä vahvimmin edustettuina, mutta toivomme tietenkin, että mahdollisimman moni kansalainen esittää kysymyksiä, kommentoi Hartig

Tavoitteena Twitter Q&A:lla on jatkaa edellisen samanlaisen viitoittamalla tiellä.

– Edellisessä ja samalla ensimmäisessä Q&A:ssa haluttiin nähdä, onko tällaiselle tilausta – ja ilmiselvästi oli. Uskon, että vastaavia tilaisuuksia tullaan Twitterissä järjestämään myös ensi vuonna. #KysyPV-tilaisuutta varten tarvitaan mielenkiintoinen aihe ja riittävästi aikaa asiantuntijoiden kalenterista. Instagram on myös kanavana houkutteleva, ja varmasti jotain vastaavaa tulee sinnekin lähitulevaisuudessa.

Q&A pidetään puolustusvoimien Twitterissä. Voit osallistua twiittaamalla kysymyksesi hashtagilla #kysyPV.