Lauri Parviainen

Alikersantti Juuso Rantasen pyrki aluksi laivastoon. Rannikon tehtävät osoittautuivat kuitenkin lopulta mielekkäimmiksi.

Alikersanttina toimiminen on itsenäistä puuhaa

Rasmus Helaniemi

Alikersantti Juuso Rantanen toimii P-kauden alikersanttina alokkaille. Eniten hän odottaa kuitenkin E- ja J-kausia, kun pääsee koulutustaan vastaaviin tehtäviin.

Alikersantti Juuso Rantanen / Meritiedustelukomppania / Rannikkoprikaati, Upinniemi / TJ 140

"Tulen toimimaan erikois ja joukkokoulutuskaudet merivalvonnan parissa. Nyt alokkaiden peruskoulutuskauden ajan toimin kuitenkin joukkueen ryhmänjohtajana. Herään puoli kuusi, ja kuudelta valvon alokkaiden herätyksen, aamutoimet ja päiväpunkat. Jatkuvasti valvon, että hommat toimii. Alikersanttina toimiminen on aika itsenäistä puuhaa – henkilökunnalta tulee joistain asioista selostusta, mutta useimmat asiat katsomme itse päiväohjelmasta ja menemme sen mukaan.

AUKissa oli aluksi rankkaa. Kaikkien ensimmäisten kuuden viikon aikana yövyimme paljon metsässä johtamisharjoituksissa ja muissa. Niiden harjoitusten jälkeen koulutus kuitenkin helpottui huomattavasti, ja vaikka silloin oli rankkaa, on maastoaamuja hauska muistella nyt jälkeenpäin.

Asenteeni yleisesti intistä on muuttunut paljon positiivisemmaksi palveluksen aikana, kun tämä on se ainoa asia, mitä vuoden ajan tekee. Mutta en usko, että aion hakeutua millekään sotilasuralle. Ensisijaisesti olen tyytyväinen, että palveluksen saa hoidettua aidosti ja kunnolla, ja samaan aikaan on mukavaa saada se myös suoritettua pois alta jo heti lukion jälkeen.

Tulin palvelemaan Upinniemeen, koska halusin laivastoon. Olen kuitenkin nyt erittäin tyytyväinen, etten päätynyt sinne, sillä rannikolla on parhaat hommat. Pyrin itse tutka- ja merivalvontatehtäviin, ja olen hyvin iloinen että pääsin.

Odotan suurella innolla E- ja J-kautta, koska silloin pääsee aidosti tekemään omia hommia. Olen innoissani tulenjohdon tehtävistä. Toivottavasti näytöt riittävät silloin ryhmänjohtajaksi."