Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Yhdessä olemme vahvempia

Intissä asutaan ja tehdään asiat yhdessä. Sosiaalinen hyvinvointi on siksi tärkeässä roolissa siinä, miten sujuvasti palvelus etenee. Hyvä joukkuehenki on ratkaiseva tekijä.

Yksi varusmiespalveluksen hienoimmista asioista on joukkueessa syntyvä yhteishenki. Arjesta poikkeavat olosuhteet ja yhteiset kokemukset haasteiden voittamisesta luovat vahvaa ryhmähenkeä.

Vaikka kaikista joukkuetovereista ei tietenkään tule parhaita ystäviä, hyvä joukkuehenki tekee palveluksesta kaikille mielekkäämpää. Hyvää joukkuehenkeä onkin erittäin tärkeää pitää yllä. Palveluksen aikana syttyy varmasti satunnaisia erimielisyyksiä, mutta hyvällä joukkuehengellä niitä on helpompi ratkaista.

Joukkueessa on tärkeää, että kaikki tuntevat olevansa osa sitä. Vaikka ollaankin tyypillisesti melkein koko ajan samassa paikassa tekemässä samoja asioita, jotkut voivat silti olla yksinäisiä. Fyysinen läsnäolo ja sosiaalisen kuuluvuuden tunne eivät ole lainkaan sama asia.

On myös pidettävä mielessä, että joillekin oma aika ja yksin oleminen on hyvin tärkeää. Varsinkin korona-ajan pitkät kiinniolot voivat olla rasittavia heille, joille päättymätön sosiaalinen vuorovaikutus kuluttaa jaksamista armottomasti.

Kaikille on suotavaa pitää yhteyttä inttikuplansa ulkopuolella oleviin kavereihinsa, tietysti lähinnä vapaa-ajalla kun puhelimien käyttö on sallittua. Lomilla kannattaa viettää paljon aikaa läheisten kanssa, jos se on koronatilanne huomioiden mahdollista.

Jatkuvat keskustelut aiheista laidasta laitaan, joihin on usein mahtunut runsaasti nauramista, ovat olleet itselleni suunnattoman tärkeitä ja edistäneet omaa viihtymistäni intissä. Minulle on kuitenkin myös tärkeää olla välillä omillani. Iltalenkki on minulle se hetki, jolloin voin kerätä ajatuksiani yksin.

Meillä kaikilla on erilaisia tarpeita sosiaalisiin yhteyksiin ja tarvitsemme siten sellaisen tasapainon sosiaaliseen elämäämme, joka toimii meille itsellemme. Olennaista on, että meille kaikille on olemassa paikka joukkueen yhteisössä, joka sopii meille. Tämä ei tietenkään päde vain intissä, vaan kaikkialla siviilielämässäkin.