Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Tomi Hänninen

Upseerikokelas Miika Koposen päivän työtehtäviin kuuluu nykyään pääasiassa lentopalvelus alkeiskoulutuskone Vinkalla.

Teinipojan haave toteutui, kun paikka lentoreserviupseerikurssilla varmistui

Tomi Hänninen

Upseerikokelas Miika Koponen suunnittelee jo uraa sotilasilmailun parissa. Ensisijainen toive olisi päästä intin jälkeen Kadettikouluun ja lentoupseerin koulutusohjelmaan.

Upseerikokelas Miika Koponen / Ilmasotakoulu / TJ 94

"Intti on sujunut mukavasti koronatoimista huolimatta. Täällä Ilmasotakoulussa Tikkakoskella on karttunut kokemusta johtajuudesta, ryhmätoiminnasta ja yhdessä tekemisestä. Palvelus on antanut tosi paljon ja kasvattanut yksilönä.

Yksi palveluksen raskaimmista kokemuksista ovat olleet pitkät marssit. Pisimmät ovat olleet 30–40 kilometriä päivässä. Niistäkin on onneksi selvitty hyvällä ryhmähengellä – ihan hyviä kokemuksia nekin ovat loppujen lopuksi olleet.

Palvelustehtäviini kuuluu tällä hetkellä muun muassa ilmailuteorian opinnot sekä käytännön lentopalvelus alkeiskoulutuskone Vinkalla. Lentokoulutuksen ohessa ylläpidetään ja kehitetään sotilaan perustaitoja.

Pääsin vastikään suorittamaan ensimmäisen lentoni yksin. Se oli paras inttikokemukseni tähän asti, ja siinä kulminoitui kaikki tyyppikoulutus, jota olemme tähän asti saaneet. Pääsin toden teolla mittaamaan omaa osaamistani ja sitä, miten ilmassa oikeasti pysytään ja toimitaan turvallisesti.

Sotilaslentäjän ura on ollut haaveissani jo yläasteelta saakka. Aloitin palvelukseni suoraan lukion jälkeen apumekaanikkona, mutta hain lentoreserviupseerikouluun likipitäen vuoden palveluksen jälkeen. Kurssille hakeminen oli lähes itsestäänselvyys jo alkuvaiheessa. En ole ollut ikinä mistään yhtä kiitollinen kuin siitä, että minut valittiin. 

Toivottavasti pääsen jatkamaan sotilasilmailun parissa myös intin jälkeen. Haen ehdottomasti Kadettikouluun ohjaajalinjalle. Jos se ei onnistu, suunnitelma B löytyy tuolta lentotekniikan puolelta. Koen, että tulevaisuuden suunnitelmat ovat vankasti täällä Ilmavoimissa. 

Suosittelen Reserviupseerikoulua muillekin halukkaille. Onhan tämä osittain hektistä ja jopa raskasta, mutta vastapainona työn palkitsevuus on aivan uskomatonta. Lentoreserviupseerikurssi on joka tapauksessa kokemus, josta on hyötyä myös siviilissä. Tämä on kasvattanut sietokykyä ja jaksamista erilaisissa, yllättävissä ja jopa vaikeissakin tilanteissa."