Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Veeti Ollila

Haasteita ja selviytymistä Lapin erämaassa

Janina Forss

Aliupseerikurssin apukouluttajan, El Jahirin odotukset intiltä ovat täyttyneet. Ivalon rajajääkärikomppania on tarjonnut rankkoja mutta palkitsevia kokemuksia.

Alikersantti Elias El Jahiri / Lapin rajavartiosto / Ivalon rajajääkärikomppania / TJ 79

"Ennen inttiä valmistuin lukiosta ja odotin palveluksen alkamista. Treenasin paljon: kohotin kuntoani käymällä kuntosalilla ja juoksemassa. Täällä varuskunnassa porrastamme kuntosalilla käymisen siten, että eri osastot menevät sinne eri aikaan. Vietän itse iltavapaani kuntosalilla käyden sekä kavereiden kanssa hengaillen.

Odotin intiltä paljon haasteita, selviytymistä paineen alla sekä uusiin ihmisiin tutustumista. Halusin myös oppia uusia asioita erämaasta ja Lapin maastosta. Odotukseni ovat ehdottomasti täyttyneet, ja intti on tähän mennessä sujunut erittäin hyvin. Rankkoja hetkiä intissä on ollut useasti, mutta paras fiilis on juuri niiden rankkojen hetkien jälkeen, kun niistä on selviytynyt. On lisäksi hienoa nähdä, kuinka kaverit selviytyvät. 

Kiinniolojakson aluksi olemme metsässä, jonka jälkeen olemme kasarmilla. Haastavinta on ollut pitkien aikojen viettäminen metsässä, kun on pidettävä yllä toimintakykyä ja jaksamista, jotta tehtävistä suoriutuu samalla tavalla kuin harjoituksen alussa. Metsässä olemisen kannalta tärkeimmät välineet intissä ovat varmaankin tulentekovälineet.

Pitkät kiinniolojaksot ovat näkyneet lomien odottelussa etenkin "gineksien" loppupuolella. Täällä kuitenkin oppii kyllä elämään, ja kun täällä on hetken aikaa ollut, täällä olemiseen tottuu.

Aliupseerikurssin apukouluttajana odotan näkeväni menestystä ja kehitystä tällä kurssilla. Haluan, että loppusota menee kurssilaisten osalta hyvin.

Intin jälkeen minulla on kiinnostusta jatkaa uraa upseerina, ja pyrin Maanpuolustuskorkeakouluun. Olen avoin sillekin, jos sopimussotilaan paikka avautuisi täältä Lapin rajavartiostosta tai muualta päin Suomea.

Jos on kiinnostusta haastaa itseään ja ylittää omia rajojaan, Ivalon rajajääkärikomppaniaan kannattaa ehdottomasti tulla. Täällä on rankkaa, mutta nämä kokemukset palkitsevat sen rankkuuden kahta isompana."