Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Kuva: Kristian Wallin

Leijona Cateringin teemapäivistä osa on pienempiä, mutta osa päivän kestäviä teemoja, kuten ruisleipäpäivä.

Varuskuntaravintolat osallistuvat juhlavuoteen

Alberto Politi

Varusmiehet pääsevät tutustumaan suomalaisen ruokakulttuurin erikoisuuksiin, kun Leijona Catering järjestää itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi teemapäiviä ravintoloissaan.

Itsenäisen Suomen satavuotisjuhlavuosi näkyy pitkin vuotta myös varuskuntaravintoloissa. Varusmiehiä muonittavan Leijona Cateringin tuotekehityksessä keittiömestarina työskentelevä Jaakko Sauvola kertoo, että täksi vuodeksi varuskuntaravintoloihin on suunniteltu useita teemapäiviä.

– Teemapäiviä on lähes joka kuukauden kuudentena päivänä.

Teemapäivien tarkoitus on nostaa esille suomalaista ruokakulttuuria.

– Suomalaisuudesta pitää olla ylpeä. Täällä (puolustusvoimissa), jos missä osataan suomalaisuutta arvostaa, Sauvola toteaa.

Leijona Cateringin osalta juhlavuosi pyörähti käyntiin tammikuussa. Silloin varuskunnissa nostettiin malja Suomelle. Käytännössä kyse oli tyrni-porkkanasmoothien tarjoilemisesta. Helmikuussa puolestaan juhlistettiin Suomen kansallisruoaksi valittua ruisleipää nauttimalla ruishiutalepuuroa, ruispaneerattuja silakkapihvejä sekä ruisleivottua mustikkakukkoa.

– Osa teemapäivistä on pienempiä. Silloin tarjoillaan esimerkiksi pullakahvit yhdellä aterialla. Sitten on koko päivän teemoja, kuten ruisleipäpäivä, Sauvola valaisee.

Sauvola paljastaa, että loppuvuoden aikana on luvassa muun muassa mämmiä huhtikuussa, kesäperunoita Eino Leinon päivänä sekä luomupuuron maailmanennätysyritys syyskuussa. Kaikki teemapäivät pyritään toteuttamaan samaan aikaan ja samanlaisina Suomen jokaisessa varuskuntaravintolassa.