kuva: Kaartin jääkärirykmentti

Kaartin jääkärirykmentissä nähdään, että kesäkauden päättäjäisten kaltaiset tapahtumat tuovat vaihtelua varusmiesten arkeen.

Urheilu virkisti varusmiesten arkea

Juuso Kokkonen

Urheilu ja liikunta olivat pääroolissa kaartinjääkäreiden kesäkauden päättäjäisissä Santahaminassa.

Kaartin jääkärirykmentissä järjestetyssä kaartinjääkäreiden kesäkauden päättäjäisissä varusmiehet pääsivät kokeilemaan eri urheilulajeja ja pelaamaan eri pallopelejä. Tarjolla oli muun muassa katukorista, futsalia, katusählyä ja frisbeegolfia

Kaartin Jääkäritoimikunnan puheenjohtaja, alikersantti Kasper Koski on tyytyväinen tapahtuman järjestelyihin..

– Tapahtuma onnistui pääpiirteittäin hyvin. Tuli hyvää palautetta myös siitä, että tarjolla oli juotavaa ja purtavaa.

Tapahtuma oli Kaartin jääkärirykmentin yksiköissä käsketty palvelus, joten varusmiehiä oli paikalla runsaasti, arviolta noin 500. Järjestäjillä kiirettä riitti.

– Aluksi oli vähän liikaa ihmisiä tilaan ja urheilumahdollisuuksiin nähden, mutta loppua kohden, kun ihmisiä oli vähemmän, tilanne helpottui, Koski sanoo.

Kaartin jääkäritoimikunta järjesti tapahtuman yhteistyössä YMCA Finlandin (Suomen NMKY:n liitto) kanssa. Yhteistyön myötä lajitarjontaa saatiin monipuoliseksi. YMCA toi tapahtumaan paikalle yökoripallotoiminnan, frisbeegolf-ammattilaiset, heittotutkan ja futsal-kentän.

Koski kehuu Santahaminan tarjoamia puitteita.

– YMCA:n kanssa tehty yhteistyö mahdollisti erilaiset urheilulajit. Oli koripalloa sekä katufutista ja meidän puolelta saatiin muun muassa salibandya. Urheilukoulun kenttä toimi todella hyvin, sillä siinä on koriskoreja ja asfalttipintaa, Koski kertoo.