Kuva: Janne Karjalainen

Musiikkikapteeni Tero Haikala toimii kiertueen toisena kapellimestarina.

Kasari-kiertue käynnistyy

Totti Lammela

Varusmiessoittokunnan vuoden suurkiertue Kasari lähtee sunnuntaina liikkeelle Tampere-talossa.

Africa, Billie Jean, Girls Just Want To Have Fun… 80-luvun musiikki on täynnä hittejä. Puolustusvoimien varusmiessoittokunta on astunut vuosikymmen taaksepäin viime vuoden Ysäri-kiertueesta.

70-henkinen megaviihdeorkesteri tarjoilee laajan kattauksen 80-luvun parhaimmistoa seitsemällä paikkakunnalla 20.-26. päivä tätä kuuta. Kiertueen toisena kapellimestarina toimiva yliluutnantti Tommi Suutarinen toteaa harjoitusten lähteneen hyvin käyntiin.

Alkuviikosta on pienemmissä ryhmissä treenattu ja keskiviikkona koko massiivisella orkesterillä päästiin jo keskittymään pienten yksityiskohtien hiomiseen. Isolla orkesterilla kappaleiden toimiminen on Suutarisen mukaan paljon kiinni siitä kuinka sovitukset on tehty.

Suutarisesta 80-luvun musiikki toimii kenties parhaiten vuosikymmenistä juuri tällaisessa konseptissa.

– Musiikkimakuja on erilaisia, mutta kyllä uskoisin, että 80-luku on se joka on säväyttänyt monet ihmiset musiikillaan. Luulen, että samat ihmiset jotka ovat viime vuonna kuuntelemassa voi sanoa, että tämä oli vielä kovempi juttu.

Kiertueella on mukana koko varusmiessoittokunta. Pienempinä kokoonpanoina kesän kiertäneet yhtyeet sulautetaan yhteen. Myös mediatiimillä ja tekniikkaryhmällä riittää kiertueen suhteen tekemistä.

Valot ovat tämä vuoden show’ssa isossa roolissa. Valomies, jääkäri Roni Rautavuori lupailee hyvää settiä niiden puolesta.

– Ollaan etukäteen ohjelmoitu suurin osa biiseista. Pyritään saamaan kaikki iskut osumaan kohdalleen ja valot välkkymään juuri oikeassa tahdissa.

Varusmiessoittokunnan tuntien laadukkaiden soittosuoritusten lisäksi luvassa on monenlaista muutakin koukkua yleisölle. Nuorten heittäytyminen on omaa luokkaansa. Ennakkoon kiertueesta saa tunnelmapalan vaikkapa upealta varusmiessoittokunnan promovideolta.