Kuva: Maanpuolustuskorkeakoulu

Kadetit marssivat presidentilinnan edessä.

150 kadettia valmistui

Totti Lammela

101. kadetti- ja 84. merikadettikurssi valmistuivat 25. elokuuta sotatieteiden kandidaateiksi. Juhlallisuudet alkoivat seppeleen laskulla Hietaniemen haustausmaalla.

Seppeleen laskusta siirryttiin presidentinlinnaan, jossa tasavallan presidentti Sauli Niinistö ylensi kadetit luutnanteiksi, nimittäen heidät samalla puolustusvoimien ja rajavartiolaitoksen upseerin virkoihin. Tämän jälkeen vuorossa oli päätöstilaisuus Helsingin yliopiston juhlasalissa.

Puolustusvoimain komentaja, kenraali Jarmo Lindberg muistutti tilaisuudessa pitämässään puheessa upseeriston pitkistä perinteistä niin sodan kuin rauhan aikana ja kehoitti jatkuvaan ammattitaidon vaalimiseen. Kadettien opiskelujen aikainen turvallisuusympäristön muutos oli myös puheessa esillä.

Maanpuolustuskorkeakoulun rehtori, kenraalimajuri Ilkka Korkiamäki omassa puheenvuorossa kertasi suomalaisen upseerikoulutuksen historiaa

– Vierineet vuodet sekä sodat, joihin suomalaiset upseerit ovat ottaneet osaa, ovat osoittaneet suomalaisen upseerikoulutuksen seuraavan aikaansa.

Opiskelijoiden näkökulmaa kuultiin kurssin priimuksen Jaakko Vilanderin puheessa, jossa hän korosti sotilaiden yhteishengen ja kotiväen tärkeyttä.