Kuva: Petteri Hentilä

Matruusi Sasu Wallenius oli kuvaamassa Ruotsin merivoimien korvetin käyntiä Helsingin Eteläsatamassa.

Varusmiesgraafikon päivät ovat piristävän erilaisia

Arttu Toivonen

Matruusi Sasu Wallenius saa palveluksessaan työkokemusta alalta, jota hän on opiskellut ja jonka parissa hän on työskennellyt.

Matruusi Sasu Wallenius / Varusmiesgraafikko / Rannikkolaivasto, Pansio / TJ 121

 

"Olen opiskellut media-assistentiksi ja ennen inttiä tein puolitoista vuotta graafikon duunia, joten oli aika helppo ratkaisu hakea varusmiesgraafikoksi. En ollut hakemisesta ihan varma ennen inttiä, mutta kyllä päätös alkoi selkiytymään P-kauden aikana.

Päivän palvelukseni tapahtuu Turussa Heikkilässä Merivoimien esikunnassa ja palveluspaikkani on Pansion rannikkolaivasto. Aamulla lähdemme julkisilla Heikkilään, mitä ennen syömme aamupalan varuskunnassa. Päivä alkaa sillä, että tsekataan meilit sekä tarkistetaan lehdistä, onko merivoimista kirjoitettu jotakin. Kyllä yleensä on jo aika hyvin etukäteenkin tiedossa, mitä tänään tullaan tekemään.

Graafikon tehtävässä suunnittelen graafista ilmettä muun muassa esitteisiin, adresseihin ja eri esityksiin. Lisäksi käyn kuvaamassa erilaisia tapahtumia, vierailuja ja harjoituksia. Joka päivä on kuitenkin erilainen ja se on tosi hyvä. Se on piristävää.

Muita palvelustehtäviä ei oikeastaan ole. Kun muut ovat joukkueidensa kanssa, me olemme aika omissa oloissamme. Silläkin tavalla tämä on erilainen palvelus, että joku ei ole kokoajan kertomassa, missä pitää olla milloinkin, vaan se pitää itse tietää.

Koen, että tästä palvelustehtävästä hyötyy todella paljon, sillä saan työkokemusta ja hoidan varusmiespalveluksen samaan aikaan. Toistaiseksi yksittäistä kohokohtaa ei ole, mutta luulen, että siisteimmät jutut ovat vielä edessäpäin. Olen viihtynyt tehtävässä todella hyvin eikä valittamista ole. "