Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Kuva: Kristian Wallin

Jääkäri Riku Peltoniemen tehtäviin Arrow 17 -harjoituksessa kuului myös Tykistökoululla päivystäminen.

Sotilaallista ruoanlaittoa

Totti Lammela

Jääkäri Riku Peltoniemen leiripäivä sotilaskeittäjänä alkaa neljältä aamupalan valmistamisella.

Jääkäri Riku Peltoniemi / Sotilaskeittäjä / Porin prikaati, Niinisalo / TJ 38

 

"Olen sotilaskeittäjänä eli niin sanotusti spadena harjoituksissa, mutta muuten menen yksikön ohjelman mukaan. Erikoistumiskauden alussa käytiin kolmen viikon koulutus, yleistä hygieniaa ja elintarvikkeiden käsittelyä.

Niiden lisäksi koulutuksessa tehtiin ruoat ja mehut omalle yksiköille, ja sen jälkeen oli kolmen päivän metsäharjoitus, jossa tehtiin sama homma. Saatiin siten tuntuma siihen, mitä se tulee olemaan pidemmillä leireillä nyt joukkokoulutuskaudella.

Metsässä herätään neljältä aamulla tekemään aamupalaa, joka on kuudelta valmis, jolloin ehtii itse syömään ja hetken nukkumaan. Sitten ruvetaankin tekemään lounasta, joka on yhdeltätoista valmis, ja sitten on pidempi tauko päivälliseen, jonka tarvii olla vasta viideltä valmis. Sitten ei oikeestaan oo muuta kuin valmistelut seuraavaan päivään, nukkumaan ja taas neljältä alkaa.

Ihmeellisen rankkaa hommaa ei oo, mutta päivät on pitkät. Tässä hommassa oppii siviiliin paremman ruoan tekoa, mutta eniten varmaan hygienipassista on hyötyä. Varmaan loppupeleissä leirit on parasta tässä hommassa, kun aika menee nopeesti."