Kuva: puolustusvoimat

Puolustusvoimien sotatalouspäällikkö vaihtuu vuoden vaihteessa, kun kenraaliluutnantti Kyösti Halonen (vasemmalla) tulee eroamisikään. Uudeksi sotatalouspäälliköksi on määrätty kenraalimajuri Timo Rotonen.

Puolustusvoimien sotatalouspäällikkö vaihtuu ensi vuoden alusta

Antti Pennala

Tasavallan presidentti on nimittänyt kenraaleja uusiin virkoihin.

Sotatalouspäälliköksi nousee kenraalimajuri Timo Rotonen kenraaliluutnantti Kyösti Halosen tilalle, sillä Halonen tulee tammikuussa eroamisikään.

Rotonen aloittaa virassa vuodenvaihteessa. Hän on toiminut vuodesta 2015 lähtien puolustusvoimien logistiikkalaitoksen johtajana. Hänen tehtäväänsä siirtyy prikaatikenraali Timo Kakkola Pääesikunnan logistiikkapäällikön paikalta.

Everstit Janne Jaakkola ja Tuomo Repo nousevat kenraalin virkaan vuodenvaihteessa ja virka on määrätty vuoden 2022 loppuun asti. Repo toimii tällä hetkellä Kainuun prikaatin komentajana ja on aikaisemmin toiminut muun muassa sektorijohtajana Pääesikunnassa.

Jaakkola nousee prikaatikenraali Kakkolan paikalle Pääesikunnan logistiikkapäälliköksi. Jaakkola on toiminut muun muassa puolustusvoimain komentajan adjutanttina.

Kenraalimajuri Rotonen on ylennetty kenraalikuntaan vuonna 2012 ja kenraalimajuriksi 2014. Kenraaliluutnantti Halonen on toiminut kenraalikunnassa vuodesta 2007 lähtien.