Kuva: LSK Business Park Oy

Lakkautetulle Lentosotakoululle pyritään saamaan lentotoimintaa.

Lakkautetun Lentosotakoulun alueella toimii muun muassa vastaanottokeskus

Juuso Kokkonen

Kauhavan Lentosotakoulu lakkautettiin vuonna 2014 osana puolustusvoimauudistusta. LSK Business Park Oy osti samana vuonna käyttämättömiksi jääneet maa-alueet ja kiinteistöt.

LSK Business Park Oy:n toimitusjohtaja Juha Jokelainen kertoo, että lakkautetun Kauhavan Lentosotakoulun kiinteistöistä on vuokrattu noin 60 prosenttia.

– Ihan sopivasti menee. Lentosotakoulun alueella on töissä noin 165 ihmistä. Olen ollut kehittämässä tätä alusta lähtien, ja alue on kehittynyt kohtuullisesti.

LSK Business Park Oy pyrkii saamaan lentokentän alueelle lentotoimintaa. Normaalia reittiliikennettä Kauhavalle ei kuitenkaan ole tulossa. Lähellä on jo Vaasan lentokenttä, eikä väestöpohja olisi riittävä.

Kauhavan varuskunnalla on kuitenkin pitkät perinteet lentokoulutuksesta, ja Jokelainen näkee, että jonkinlainen koulutustoiminta lakkautetun Lentosotakoulun alueella olisi paras vaihtoehto.

– Tämä on lentokoulutukseen rakennettu alue, joten kyllä se siihen sopii parhaiten.

Jokelainen toivoo, että tulevaisuudessa puolustusvoimilla olisi jonkinlainen rooli alueella.

– Se on heistä kiinni. Tässä on loistava lentokenttä ja rakennukset. Tämä on ehkä Suomen komeimpia varuskuntia, jos ajatellaan tätä miljöötä.

Vuonna 2015 osa entisen Lentosotakoulun tiloista muuntui vastaanottokeskukseksi, joka on edelleen toiminnassa. Jokelaisen mukaan ongelmia ei ole tullut vastaan vastaanottokeskukseen liittyen.

– Minun näkemys on se, että tämä on mennyt ihan hyvin. Kyllä me tiedettäisi, jos täällä jotain ongelmia olisi ollut.