Kuva: Joel Immonen

Kajaanin yhteispeli ja yksilötaito olivat ratkaisevassa roolissa.

Kajaani jyräsi salibandymestaruuteen

Juuso Kokkonen

Suomen Sotilasurheiluliiton varusmiesten salibandymestaruudesta kisattiin Jyväskylässä. Ylivoimaiseen mestaruuteen marssi Kajaanin varuskunnan urheilijat.

Kajaanin varuskunnan urheilijat oli pysäyttämätön salibandymestaruuskisoissa keskiviikkona. Joukkue voitti kaikki kuusi otteluaan, teki 36 maalia ja päästi vain neljä maalia. Loppuottelussa Kajaani kaatoi Rovaniemen varuskunnan urheilijat murskalukemin 12–2.

Loppuottelujoukkueet Kajaani ja Rovaniemi pelasivat jo alkusarjassa vastakkain, ja sen kamppailun Kajaani voitti 2–1. Turnauksen johtaja, yliluutnantti Sami Asikainen kertoo, että alkusarjan kohtaaminen oli vielä tasainen, mutta finaalissa Kajaani oli ylivoimainen.

Kajaani laajan yksilötaidon ohella pelasi hyvää yhteispeliä, mikä siivitti joukkueen mestaruuteen.

– Hyviä yksilöitä oli melkein kaikissa joukkueissa yksittäisiä. Kajaanin tasainen taitotaso koko joukkueen läpi ja pelitaktinen pelaaminen oli parasta, Asikainen arvioi.

Kajaanin ja koko turnauksen tehokkain pelaaja oli Tuomas Rautiainen, joka on ammentanut lajikokemusta muun muassa viiden vuoden ajan miesten toisesta divisioonasta.

Rautiainen kertoo, että joukkue onnistui toteuttamaan kentällä suunniteltuja asioita. Tärkeänä hän piti erityisesti sitä, että joukkue peluutti tasaisesti kaikkia kolmea ketjuansa, jolloin peliaika jakautui tasaisesti.

– Pitkä turnaus oli, joten kaikkien tuli jaksaa pelata loppuun asti. Viisikkopeli oli sovittu ketjuittain, ja se kulki, Rautiainen kertoo.

Turnauksen kuudessa ottelussa kuusi maalia ja kahdeksan tehopistettä tehnyt Rautiainen kertoo, että alkulohkon peleissä maalihanat eivät vielä kunnolla auenneet. Ratkaisupeleissä hän oli kuitenkin pietelemätön ja tykitti loppuottelussa peräti kolme maalia.

– Tosipeleissä alkoi ketjukaverit löytymään paremmin. Siitä se sitten lähti. Ratkaisupeleissä alkoi osumaan, ja se on tärkeintä, hän sanoo.

Turnauksessa oli mukana yhteensä kymmenen joukkuetta. Alkulohkoissa pelattiin neljä ottelua, ja jatkopeleihin edenneet pelasivat lisäksi enintään kaksi ottelua.