Kuva: Christian Pirskanen

Alokas Aleksander Malinen aloitti palveluksensa Rannikkoprikaatissa.

Haaveena varusmiespalvelus laivastossa

Henna-Riikka Liimatainen

”Meri ja laivasto saivat minut hakemaan varusmiespalvelukseen Rannikkoprikaatiin, Upinniemeen. Nyt varusmiespalveluksen alettua toivon, että palvelukseni tulen suorittamaan laivastossa.”

Alokas Aleksander Malinen / Rannikkoprikaati, Upinniemi / Meritiedustelukomppania / TJ 161/251/343

"Hain Rannikkoprikaatiin, sillä toiveena on päästä palvelemaan laivastoon. Nyt neljäntenä päivänä varusmiespalveluksessa en osaa vielä sanoa tarkalleen, tahdonko palvella laivastossa 255 vai 347 vuorokautta. Uskon, että peruskoulutuskausi tulee ohjaamaan sen suhteen, miten pitkälle kouluttaudun.

Ensimmäiset päivät varusmiespalveluksessa eivät ole tulleet kulttuurishokkina, sillä osasin jo siviilissä kuvitella, millaista palvelus tulee olemaan. Ehkä vaikeinta on ollut tottua 2–3 minuutin suihkuvuoroihin, sillä jaan kymmenen suihkua melkein kahdensadan varusmiehen kanssa. Myös tottuminen omaan arvoon ja kuinka korkeampiarvoisia puhutellaan, on vielä työn alla. Hienointa on kuitenkin ollut hyvä tupa, jossa on saatu keskustelua aikaan jo ensimmäisenä päivänä. Palvelukselta odotankin uusia tuttavuuksia ja ystäviä sekä toivon mukaan työkokemusta.

Vielä varusmiespalvelus on hieman sekavaa ja uusiin asioihin tottumista, mutta uskon, että ensimmäisen viikon jälkeen on huomattavasti helpompaa."